Listopad

Začátek listopadu byl ještě ve znamení podzimu. Děti měly kaštanový den, pracovaly s nimi při matematice, českém jazyku, četly o nich a povídaly si a hrály s kaštany při etice – téma: naše nálady ve třídě a co je spouští. Bylo to zajímavé. Ve středu jsme se vrhli do práce na ukončení projektů – mladší o dopravě a starší o historii naší země – vznik republiky. Pod rukama mladších dětí vznikly skvělé modely silnic, měst, značek a cedulí. František na konci týdne slavil svoje narozeniny a všichni pomáhali připravit krásnou zahradní oslavu 🙂

Druhý týden ve družině byl ve znamení deskových her. Děti si mohly mnohé vyzkoušet a některé z nich budou k půjčení v Pivoňce. Platí však striktní pravidla pro jejich vracení. Informace u Katky. Děti se také chystaly na svatomartinskou oslavu s přespáním ve škole – pekly a vařily. Fotky z oslavy brzy doplníme.

Ve třetím listopadovém týdnu chybělo ve škole více dětí. Ty, které byly, prověřily svoje čtvrtletní znalosti testy, které dopadly veskrze dobře. Začalo se nové projektové téma – RODINA A ZVYKY, kam zahrneme i Vánoce. Děti se také s chutí pustily do dělání vlastního rodinného adventního kalendáře. Sourozenci na něm pracují spolu, což je velmi zajímavé 🙂 Děti se učí také koledy na flétnu na Vánoční představení. Ve družině bylo také rušno, slavily se narozeniny a dva svátky – dobrým zobáním i filmem na přání. V plném proudu jsou přípravy na vánoční jarmark a pokračuje se i v natáčení animáče.