Leden

Škola začala v novém roce až v druhém lednovém týdnu. Počasí nadělilo dětem krásné sněhové radovánky, které si patřičně užily! Jinak se již běžně vyučovalo, připomínala se pravidla a upravovala se jiná tak, aby se všem lépe učilo. Na dni venku se klukům podařilo objevit v lese zastřelenou lišku. Mnohé z dětí ji viděly zblízka vůbec poprvé. Po obhlídce byla předána místním myslivcům. 

V druhém lednovém týdnu se děti z Pivoňky vypravily do pravěku. Toto téma, které zahrnuje nejen dinosaury, děti fascinuje. Začaly si o tomto tématu vyrábět lapbook – takovou vlastní knihu o dinosaurech.  Téma se nám prolínalo do mnoha činností, děti si užily dinosaury i v lese na dni venku. Ve družině se také kreslí dinosauři, a to podle předlohy, aby se děti naučily správně zachytit proporce. V úterý se koukalo na Cestu do pravěku a řešila se i adopce na dálku. 

Třetí lednový týden byl opět ve znamení dinosaurů. Škola se ve čtvrtek vypravila do divadla Alfa v Plzni na představení Cesta do středu země. Pak následovala návštěva planetária ve Science centru v Plzni. 

Ve čtvrtém lednovém týdnu se děti nejvíce těšily na vysvědčení. To dostaly opět ve formě slovního hodnocení, které je opravdu pečlivě zpracované. Jako dárek každé dítě dostalo krásnou osobní básničku. Děkujeme!