Březen

Děti přišly první březnový týden do školy po jarních prázdninách. Dělal se pořádek a v úterý se oslavil ve škole masopust, děti se vystrojily do masek a zůstaly tak i během vyučování. Na školní zahradě děti upravovaly a čistily záhony, ve škole se sázela semínka. Děti mají v plánu, že sazeničky budou prodávat na jarním jarmarku. Dělal se venkovní domeček pro morče a hlavně se hrálo a učilo. 

Druhý březnový týden je počasí jako na houpačce. Rozjíždí se téma pravěk, děti se učí o něm ve škole, v družině si hrajeme na pravěké lidi, zařizujeme si kartónovou jeskyni a děti malují v zahradním domečku po hliněných stěnách. Zkoušíme dělat z jílu nádoby a ozdoby a vypalovat je v ohni. Všichni se těšíme až se oteplí!

Přichází první jarní den a s ním i větší možnost užívat si venku, což děti velmi oceňují. Tento týden našly venku spoustu rozkvetlých květin, bylo radost vidět pučící stromy. Jeden den se jelo do Plzně do kina a muzea, kde děti viděly opravdové vykopávky. Pár dětí absolvovalo také recitační soutěž. Děti uskladňují seno do chléva, jsou překvapeni kolik práce se skrývá v jednom balíku. Všechny děti se těší na plavecký výcvik, sraz v neděli! Mozolovu zdar!

Poslední březnový týden proběhl plavecký výcvik – více foto a report zde