Říjen

První týden v říjnu se do výuky zařadily dvě novinky, které se stanou stálicemi rozvrhu. V úterý a ve středu bude probíhat v rámci českého jazyka tvůrčí psaní. Děti si zkouší psát, čímž cvičí myšlení, formulování myšlenek, psaní, pravopis a mnoho dalšího. Každý čtvrtek bude probíhat dílna čtení, kam si děti budou nosit své knihy a číst je. Zapojily se dokonce i prvňačky. Dětem se to dost líbilo, bude je to tak třeba i motivovat číst více.  V ateliéru pak děti krájely jablíčka a sušily je na křížaly, tvořily z listí či si stavěly modely. Děti si také zkusily vytvořit své volební plakáty, kterými by zaujaly voliče. 

Na konci druhého říjnového týdne proběhlo již druhé kroužkování ptáků, spojili jsme ho se dnem venku a hrami o ptácích a jejich tahu na jih. Moc si to děti užily, navíc se odchytlo a okroužkovalo 16 ptáků, což je dvakrát více než na jaře. Celou akci natáčel také Johan Kolínský, který pro Pivoňku vytváří propagační video pro další potenciální zájemce o výuku u nás či sponzory a přátele školy. Těšíme se na výsledek.

Přesně v půlce října měla Pivoňka celodenní program v Plzni. Nejdříve se šlo do divadla Alfa na představení Tři siláci na silnici. Pak se děti přesunuly pěšky a trolejbusem do multifunkčního prostoru DEPO 2015, kde s průvodkyní navštívily výstavu 100PY ke stému výročí založení republiky. Obě akce měly u dětí úspěch, na výstavě se dozvěděly mnoho nových informací z historie našeho státu. Počasí bylo celý den krásné, co více si přát 🙂